Cech Producentów Żywności w Katowicach

pl. Wolności 12, 40-078 Katowice
tel.: 32 781 07 31, 32 259 62 61, fax: 32 781 07 31

09-04-2018

„Opracowywanie nowych produktów mięsnych/drobiarskich - aspekty technologiczne”

 

STOWARZYSZENIE RZEŹNIKÓW I WĘDLINIARZY RP

Zaprasza na Warsztaty szkoleniowe pt.

 

 

„Opracowywanie nowych produktów mięsnych/drobiarskich - aspekty technologiczne”
z uwzględnieniem znakowania przy pomocy oprogramowania komputerowego.

 

Program 
 

1. OPRACOWYWANIE PRODUKTU, m.in:

- Definicja nowego produktu,

- Innowacyjne produkty żywnościowe,

- Rozważania dotyczące źródeł pomysłów nowego produktu oraz uzasadnienie podjęcia projektu,

- Przedstawienie całego procesu opracowywania nowych produktów z uwzględnieniem niezbędnych etapów

- Określenie charakterystyki  produktu docelowego,

- Wybór surowców i dodatków wg dostępności, funkcjonalności i kosztów,

- Opracowanie receptury i parametrów procesu z uwzględnieniem analizy kosztów.

 

2. ZNAKOWANIE:

- Zapoznanie się z programem QUANTO do przygotowania etykiety produktu zgodnie z obowiązującymi
  wymaganiami (deklaracja składników, zawartość mięsa, wartość odżywcza),

- Przygotowanie etykiety opracowanych na Warsztatach produktów przy pomocy oprogramowania.

 

3. PODSUMOWANIE:

- Przedstawienie rozwiązań/wnioski/dyskusja.

 

Zajęcia będą obejmowały część wykładowo-seminaryjną oraz część praktyczną – praca w zespołach –  przygotowanie rozwiązań dla uzgodnionych produktów do opracowania.

Szkolenie skierowane jest dla Technologów Mięsa i specjalistów pracujących w branży i na rzecz branży mięsnej i drobiarskiej.  

Warsztaty poprowadzi dr hab. Kazimierz Dąbrowski

  

Warsztaty odbędą się w 

dn. 24.04.2018r.

w godz. 10.00-15.30

W siedzibie Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP

ul. Miodowa 14,

00-246 Warszawa

 

Koszty warsztatów:

Koszt warsztatów: dla członków SRW RP – 390 netto + 23% vat (od 1 osoby + kolejne osoby z zakładu - rabat 50%)  Dla pozostałych uczestników – 490 netto+ 23% vat (od osoby) 

  

W cenie szkolenia obiad. Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Zgłoszenia prosimy kierować na adres: biuro@srw.org.pl lub na  fax22 635 03 94 do 20 kwietnia 2018

 

Wpłaty (do 23 kwietnia 2018) prosimy dokonywać na konto SRW RP: 02 1540 1157 2001 6612 0421 0001

 

 

Dr hab. Kazimierz Dąbrowski absolwent i wieloletni pracownik naukowo-dydaktyczny Wydziału Technologii Żywności SGGW w Warszawie. Od ponad 20 lat biznesowo związany z przemysłem mięsnym i drobiarskim w Polsce i kilku krajach europejskich w zakresie opracowywania rozwiązań technologicznych. Autor i współautor kilkudziesięciu publikacji naukowych i kilku książek z zakresu technologii mięsa oraz dodatków funkcjonalnych.

 


Polityka prywatności. Copyrights by Cech Producentów Żywności w Katowicach © 2018
projekt i realizacja: ARTENIKA.IT